Services

Yannik. Uitgebreide communicatie bagage  en supercreatief met ideeën en beeld. U kunt mij altijd vragen voor:

  • Beeldbewerking/collages
  • Poster design
  • Digitale NewMedia portret
  • Magazine cover/illustratie
  • Postzegel design
  • Homepage beeld
  • Advies over kunst en projectinrichting

Yannik, ontwerper èn kunstenaar.

Yannik groeide op in een ondernemende omgeving in de periferie van de Rotterdamse haven. Na zijn middelbare schoolopleiding in de roerige zestiger jaren en de bekende 12 ambachten en 13 ongelukken ontwikkelde hij zich als auto didact via een praktijkopleiding op een reclamebureau, een Amerikaanse art course en diverse workshops tot grafisch ontwerper.

Nauwelijks 21 jaar oud startte Yannik zijn eigen studio voor grafische vormgeving. Dat groeide uit tot een gerenommeerd design bureau met een reputatie op het gebied van identiteit. Voor veel bedrijven en producten ontwierp hij logo’s, huisstijlen, verpakkingen en winkelformules.

In die periode werkte hij in zijn spaarzame vrije tijd ook aan andere creatieve ambities als kunstenaar. Stoelontwerpen, architectuur en vooral fotografie. Zijn sabbatical year op zijn vijftigste zorgde voor meer tijd voor zijn fotografische passie. Yannik maakte veel nieuw werk en trad daarmee voor het eerst naar buiten tijdens de ‘Millenium’ expositie in galerie Port Zélande. Zijn werken “op de grens van land en water” pronkten daar direct al tussen erkende grootheden als Nic Jonk en Henk Helmantel.

Zijn vroege werk ontstond meestal op de trektochten door Europa en werd ooit omschreven als “hij schildert met z’n camera’s”. Extreme details, ritmische structuren en spannende composities langs thema’s als architectuur, landschap, watersport en mensenwerk. Nu eens realistisch, dan weer zodanig digitaal bewerkt dat het als abstract ervaren wordt. Vaak afgedrukt op linnen dat het effect van ‘schilderen’ nog versterkt. Jarenlang verblijf in Frankrijk en Spanje en zijn reizen naar Azië en Noord Afrika vormen de inspiratiebron voor zijn latere kleurrijker werk.

Recent – en terug ‘op Scheveningen’ – werkt Yannik niet meer alleen aan vrij werk, maar ook in opdracht als photo designer. Aan grote beeldprojecten voor de openbare ruimte en ook aan portretcollages waarmee hij visueel commentaar levert op actuele maatschappelijke zaken.

J.M.